top of page

Omgeving boshuis

Wandelen

Het Nationaal Park Hoge Kempen biedt 220 km aan wandelplezier. Maar liefst 51 lusvormige wandelingen van 3 km tot 14 km leiden je langs de mooiste plekjes. 

Fietsen

Een leuke manier om Lanaken en de omgeving te verkennen is met de fiets. Met behulp van het Limburgse fietsroutenetwerk fiets je van knooppunt naar knooppunt. Zelf een leuke route bepalen is daarom niet moeilijk! Door de ligging kun je in één dag in zowel België, Nederland (Zuid-Limburg) en Duitsland fietsen.

Het Nationaal Park Hoge Kempen beschikt tevens over diverse routes voor de mountainbike. De routes zijn voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers geschikt. De Steilrand, ontstaan door de overgang tussen de Maasvallei en het Kempisch plateau zorgt voor stevige beklimmingen en afdalingen.

Kanoën/kajakken

Zin in waterplezier? Bij Kajak Maasland zijn er mogelijkheden om te kanoën of te raften over de Maas. U kunt opstappen bij het vertrekpunt Lanaken-Smeermaas.

Paardrijden

Er zijn maar liefst 140 km ruiter- en menpaden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Er zijn in de omgeving diverse maneges die buitenritten organiseren.

Dorpen,steden & winkelen

Het Dorpje Rekem bevindt zich op 2 kilometer afstand. In 2008 werd Oud-Rekem officieel uitgeroepen tot 'Het mooiste dorp van Vlaanderen'. Het Kasteel d'AspremontLynden, distellerie Senden, het Poortgebouw, het Gerechtshof zijn onder andere de moeite waard om te bekijken.

De stad Maastricht bevindt zich op 10 kilometer afstand. U kunt met de fiets naar het Vrijthof in Maastricht.

 

De designers outlet Maasmechelen Village bevindt zich op 12 kilometer afstand. De winkels in Maasmechelen Village zijn zeven dagen per week geopend.

Andere leuke dorpen/steden om te bekijken zijn onder andere Valkenburg, Thorn en Vaals.

Kerstmarkten

Vanaf 16 december 2018 is Valkenburg de kerststad van Nederland. Het bezoeken van de verschillende kerstmarkten in de grotten van Valkenburg is dan ook de moeite waard. Er worden nog meer activiteiten georganiseerd deze periode.

Meer informatie kunt u vinden op:

www.kerststadvalkenburg.nl

Kinderen

Hoeve Pietersheim in Lanaken, hier vindt u een kinderboerderij, een speeltuin en het kabouterpad. U kunt ook een huifkartocht doen. U kunt een dierentuin bezoeken in Bilzen. Of ontdek de steenkolenmijn of de grotten in Valkenburg.

bottom of page